همزمان با برگزاری مراسم اربعین حسینی(ع) رئیس شورای استانداری کربلا اعلام کرد که 15میلیون زائر در این مراسم حضور یافتند.
«محمد حمید الموسوی» رئیس شورای استانداری کربلا در گفت وگو با خبرنگار خبرگزاری فارس در عراق اعلام کرد: «15میلیون زائر حسینی از سراسر کشورهای جهان برای حضور در مراسم سوگواری و عزاداری سالار شهیدان وارد کربلای معلی شدند.»
وی افزود: «طبق آمارهای ادارات خدماتی و امنیتی استان، ورود زائران در مراسم اربعین افزایش چشمگیر و بی سابقه ای نسبت به سال های گذشته داشته است».


براساس گزارش های رسیده، میلیون ها نفر از زائران و عاشقان اباعبدالله الحسین(ع) همزمان با اربعین حسینی بعدازظهر دوشنبه از مسیر نجف تا کربلا به راهپیمایی پرداختند.
رئیس شورای استانداری کربلا از حل مشکل اسکان زائران خبر داد و گفت: «اسکان این تعداد زائر واقعاً کار مشکل و دشواری است اما با پیگیری و تلاش مسئولان، دست کم 4000 هیئت، تکیه و حسینیه مستقر در کربلا وظیفه اطعام و اسکان مجانی زائران را بر عهده گرفته اند.»
حدود 9 میلیون تن از زائران شرکت کننده در اربعین حسینی عراقی هستند و بقیه زائران از کشورهای مختلف جهان به عراق رفته اند. به نوشته روزنامه الحیات شهروندانی از آمریکا، کانادا و سوئیس نیز در مراسم اربعین حضور یافتند.
خبرگزاری رویتر در گزارشی از حضور مؤسسات خیریه آمریکایی و کانادایی در کربلا برای جمع آوری کمک های مردمی به سود کودکان بی سرپرست و یتیم عراقی که در جریان بمب گذاری های هشت سال بعد از سقوط صدام، والدین خود را از دست داده اند، خبر داد.
به نوشته رویتر، «مایکل سایمونز» مدیر چند شرکت کانادایی فعال در عراق، به هزاران زائر شیعه عراقی پیوسته است تا از آنها برای کمک به کودکان بی سرپرست پول بگیرد. البته با توجه به بی اعتمادی مردم به آمریکایی ها و نیز کارنامه سیاه آنان در اینگونه امور، بعید است مؤسسات مذکور بتوانند در قالب خیریه از زائران حسینی کمک جمع آوری کنند.
انفجارهای تروریستی
کربلا روز اربعین را در آرامش به سر برد اما یک روز قبل از آن یعنی دوشنبه 19 صفر وقوع سه انفجار پیاپی عزاداران حسینی را به خاک و خون کشید.
این حملات تروریستی که هر سه از طریق خودروهای بمب گذاری شده صورت گرفت، 34 شهید و 191 مجروح برجای گذاشت.
«نصیف جاسم» نایب رئیس استانداری کربلا اظهار داشت: «دو انفجار ساعت 8 و 30 دقیقه به وقت محلی و انفجار سوم 30 دقیقه بعد رخ داد.»
وی خاطرنشان کرد: دو انفجار نخست که زوار حرم امام حسین(ع) را هدف گرفت، در پایانه اتوبوسرانی منطقه «الابراهیمی» واقع در 20کیلومتری شرق کربلا رخ داد.
به عقیده تحلیل گران مسائل امنیتی، دولت آمریکا با هدف تمدید قرارداد امنیتی برای ادامه اشغال عراق، این انفجارها را سازماندهی و هدایت می کند. خبر مخالفت نوری مالکی نخست وزیر عراق با تمدید این قرارداد گزاره پیشین را تکمیل می کند. ضمن اینکه جنس انفجارها، یعنی استفاده از تجهیزات کنترل از راه دور و نیز عبور دادن خودروها از گیت های امنیتی، احتمال دست داشتن نیروهای اطلاعاتی و امنیتی اشغالگران در این حملات تروریستی را تقویت کرده است. چندی پیش یک روزنامه انگلیسی سند معتبری درباره همکاری لجستیکی و اطلاعاتی آمریکا با تروریست های حاضر در عراق را منتشر کرد.

بهره برداری از:کیهان