سفارش تبلیغ
صبا ویژن
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاستخارجی مجلس با تأیید این مطلب که همه متهمین قضایی پس از گذشت زمان مقرراز تاریخ احضار باید در دادگاه حاضر شوند، گفت: اگر هر متهمی در مدت مقرردر دادگاه حاضر نشد، باید حکم جلب او صادر شود و باز هم اگر نتوانستند اورا پیدا کنند، باید دادگاه به‌صورت غیابی تشکیل شود و حکم صادر کند.
 
فاطمه آلیا در گفت‌وگو با رجانیوز به پرسش‌هایی در مورد محاکمه غیابی مهدی هاشمی، علت مصونیت فائزه هاشمی، حکم دادگاه مدیرمسئول روزنامه ایران وفتنه آینده پاسخ داد. آلیا گفت: یکی از مطالبات اساسی مردم و شعار اسلام و انقلاب، رفتار بر اساس عدالت است. چندین سال محور اصلی خطبه‌های نماز جمعه آقای هاشمی عدالت اجتماعی بود. اکنون فرزند آقای هاشمی متهم است، اگرچه بسیاری که اهل نظر هستند، اورا مجرم می‌دانند اما ما بنا را بر این می‌گذاریم که او هم یک متهم مانندسایر متهمین است. روال این است که متهم وقتی احضار می‌شود، در دادگاه حاضرشود و اگر در مهلت قانونی حضور نیافت، روال قانونی طی شود و اگر باز هم تمکین نکرد، غیابا محاکمه شود.


من فکر می‌کنم تا یک مرحله‌ای اگر تحلیلی خوش بینانه داشته باشیم، قوه قضائیه باید حجت را تمام کند. بالاخره مهدی هاشمی متهم است و مثل سایرمردم برابر قانون اساسی حقوقی دارد. همه مردم در برابر قانون یکسان هستند،آقازاده و غیرآقازاده نداریم، رانت و ویژه خواری نباید باشد، به‌ویژه درحوزه قضایی که بحث حیثیت، آبرو، جان و مال مردم در میان است.با این حال، مردم سئوال می کنند کسانی که فریب آقای هاشمی و تبلیغات مهدی هاشمی را خوردند یا تطمیع شدند یا در ستادهای ایشان تحریک شدند که یک ‌سری اقدامات خلاف امنیت عمومی را در جامعه انجام دهند، بعضاً دستگیر و محاکمه شدند اما آیا خود او که در رأس و فرمانده این اخلال‌گران در امنیت ملی بود، باید در کنج امن باشد و تحت حمایت پدرش یا دیگران به بهانه ادامه تحصیل یا پوشش‌های دیگری مانند بازدید از واحدهای دانشگاه آزاد از کشورخارج شود.

جالب ابنجاست که مأمن مهدی هاشمی انگلیس شده است. اغلب گروه‌ها و افرادیکه بعد از فتنه با تنفر مردم مواجه شدند و فرار کردند، به دامن استعمارپیر پناه بردند و با شدت و ضعف از حمایت‌های آن برخوردار شدند.سؤال اینجاست که پدر مهدی هاشمی تا کجا قرار است از او حمایت کند. اقدام قانونی یکی از مطالبات مردم است. کشور ما یک کشور قانون‌مدار است. اتفاقاًسران فتنه، دولت و رقبای خود را به دروغ و قانون‌گریزی متهم می‌کردند.واقعاً اگر قرار است قانون فصل الخطاب باشد، همه باید به قانون تمکین کنند.

انتظار مردم این است که قوه قضاییه با همکاری پلیس بین الملل، مهدی هاشمی را که علی‌رغم متهم بودن به اتهامات سنگین به احضار قضایی بی‌اعتنا است،بازداشت و طبق قانون و عدالت با او رفتار شود، چون همه مردم در برابرقانون با هم برابرند.

آیا نمایندگان مجلس به عنوان نمایندگان ملت خواستار این موضوع هستند؟

بعد از فتنه سال گذشته، حدود 150 نفر از نمایندگان در نامه‌ای از رئیس قوه قضائیه خواستند این موضوع را در اولویت قرار دهند، چرا که ملت ازنمایندگان‌شان مطالبه جدی محاکمه سران فتنه و مرتبطین با آنها را دارند.

ولی ما می‌بینیم در نقطه مقابل، متهمان فراری، شاکی شده‌اند. از روزنامه ایران که ارگان دولت است و سایر رسانه‌های انقلابی شکایت می‌کنند، یعنی جای شاکی و متهم عوض شده است. این روزنامه، بیانیه تشکل‌های دانشجویی رامنتشر کرده است اما در کمال تعجب، اینها از خارج از کشور شکایت می‌کنند ودر اسرع وقت می‌بینیم که مدیرمسئول روزنامه را که فرزند شهید است، احضارمی‌کنند و سریع هم محاکمه می‌کنند و عجیب‌تر اینکه سریع هم حکم هم می‌دهند.

رئیس قوه قضائیه باید سریعآً مداخله کنند، با اینکه قاضی در نظام قضایی استقلال رأی دارد و آزاد است اما بحث نظارت وجود دارد. به هرحال جایی که غیرعادلانه کار می‌شود، خیلی شفاف است. اینجا مداخله رئیس قوه قضائیه لازماست که سریعاً برای لغو این حکم ناعادلانه از اختیارات  خود که به ماده 18معروف است، استفاده کنند تا اعتماد مردم به قوه قضائیه تقویت شود والا اینناعادلانه است که شکایت‌ها علیه مقابله کنندگان با فتنه در نوبت است اماکسی که خودش مجرم و فراری است و مردم می‌خواهند که برگردد و عادلانه و براساس قانون محاکمه شود، در جایگاه شاکی می‌نشیند. البته ملت همه موارد راارزیابی می‌کنند، ما امیدواریم که نقض این حکم و عذرخواهی از مدیرمسئولروزنامه ایران خیلی طول نکشد.

اطلاع دارید که امروز هم خبر احضار با شکایت آقای اکبر هاشمی منتشر شد؟
این گونه موارد ادامه دارد و واقعاً تبعیض بیّن است که در مملکت کسیبه‌خاطر وظایفی که انجام می‌دهد و افشای ویژه‌خواری عده‌ای احضار شود.اگرچه احضار شدن به هرحال مسئله‌ای نیست ولی نکته جالب، محاکمه سریع وصدور حکم است. ممکن است اینها یک‌سری از این اقدامات را شروع کنند، چراکهحضور مردم در 9 دی سال گذشته و نهادینه کردن آن پیام در 9 دی امسال، ازجریان فتنه یک مرده سیاسی ساخته است که به نظر می‌آید تمام اعتماد عمومیرا نسبت به خود از دست دادند اما امیدوارند از طریق این کارها شایدبتوانند دوباره خود را مطرح کنند.

مهدی هاشمی خارج از کشور است و دستگاه قضایی می‌گوید منتظر ورود او به کشور برای رسیدگی به اتهاماتش است، اما خواهر او یعنی فائزه هاشمی از روز بعد از انتخابات،در تجمع غیرقانونی 25 خرداد میدان آزادی حضور داشت و اظهارات شنیعی علیه رهبری در حاشیه آن مطرح کرد، در تجمع غیرقانونی مقابل صداوسیما که تصاویرآن بارها از سیما پخش شد، حاضر شد و مردم را به ماندن در خیابان‌ها تشویق کرد، در تجمع غیرقانونی 30 خرداد که بعد از نمازجمعه رهبر انقلاب بود،حضور یافت، و همین‌طور در تجمع‌های غیرقانونی بعدی تا حرمت شکنی روزعاشورا. چرا هیچ برخورد و احضاری در قبال این مجرم انجام نمی‌شود؟

سئوال مردم هم همین است که چرا اینها در حاشیه امن هستند، مردم اهانت‌هایاینها را به اساس ولایت فقیه دیدند، آشوب‌گری و تجمعات غیرقانونی‌اشان رادیدند، خود فائزه هاشمی و مرتبطین این فرد تدارک می‌دیدند و سازماندهیآشوب می کردند. علاوه بر مشاهدات عینی مردم، دستگاه‌های مطلع و مسئول،مستنداتی به کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی و به بعضی دیگر ازکمیسیون‌ها و فراکسیون‌های مجلس ارائه دادند که جزئیات اقدامات ضد امنیت ملی اینها بود.

این فرد (فائزه) به همراه زهرا رهنورد جزو سران فتنه هستند و مردم انتظاردارند قوه قضائیه به عدالت اینها را محاکمه کند که این حداقل انتظار است.یعنی محاکمه انتظار اولیه است و اینکه مجازات چیست، مرحله بعدی است. مردم حداقل درخواست‌شان محاکمه عادلانه طبق قانون است. مستندات اقدامات این افراد در قوه قضائیه موجود است و پرونده این افراد کامل شده و وقت آنرسیده که ریاست قوه قضاییه رسیدگی کنند.

سران فتنه در اثر حماسه حضور مردم و تنفر عمومی از آن‌ها، در همان چاردیواری انزوای خودشان زندانی شده‌اند که این بدترین مجازات برایشان است. درست است که در روزهای اول توانستند بخشی از مردم را فریب بدهند، اما به تدریج کهبصیرت عمومی شکل گرفت، جایگاه خود را به‌طور کامل از دست دادند. آن‌هازندانی نتایج عملکرد خودشان هستند اما قانون باید در کشور ما حرف آخر رابزند و عدالت باید همه جا حاکم باشد.ما این هشت ماه جنگ نرم را پشت سر گذاشتیم، الآن در محافل صحبت‌هایی مطرح است که یک فتنه سنگین‌تری را در پیش داریم. فکر می‌کنیداین فتنه سنگین‌تر، چه فتنه‌ای است که به مردم گوشزد می‌کنند که آماده باشید.

تا زمانی که حق و باطل وجود دارد، عده‌ای اهل دنیا، قدرت و مقام سعی می‌کنند فتنه‌گری کنند و با آمیختن حق و باطل در جهت انحراف راه درست برای منافع دنیای خودشان کار کنند که این همیشه در تاریخ بوده است. شکل فتنه عوض می‌شود اما ماهیت آن همیشه یکی است. مردم باید توجه داشته باشند بههمان ویژگی‌هایی که مقام معظم رهبری بارها و بارها تکرار می‌کنند که یک یبحث خواص جامعه است که حواس خود را جمع کنند و تشخیص دهند و راه درست رابروند. ولایت به عنوان چراغ راه است. واقعاً فرمایش امام که پشتیبان ولایت  فقیه باشید تا آسیبی به مملکت شما نرسد، اساس کار است اما فتنه‌گران معمولاً سعی می‌کنند مسیر اصلی انقلاب اسلامی را که بر اساس وحدت و ایمان به اسلام و خدمت به مردم است، منحرف کنند.

مردم باید توجه داشته باشند اینطور نیست که فتنه تمام شود. این فتنه چشمش کور شد، فتنه‌های بعدی که معمولاً هم مدیریت آن در خارج از کشور است وحمایت‌های مادی و معنوی از خارج می‌شود، ممکن است در راه باشد، بنابراین،همه باید عبرت بگیرند، به درس‌ها و عبرت‌های این فتنه توجه کنند تا راه راگم نکنند و همچنان پشتیان ولایت فقیه باشند.
 
فاطمه آلیا به نقل از :بی باک نیوز