2)مکانها - آرمینیه
ارمینیه در آسیاى صغیر و محدود به کوه هاى آرارات، قفقاز، ایران، ترکیه و رود فرات می باشد وروزگارى حکومتى مستقل داشت وپس از انقراض امپراتورى بیزانس، این سرزمین بین ایران، روس و عثمانى ها تقسیم شد
امیر المومنین(ع) درباره گشودن ارمینیه به دست حضرت مهدى (ع) می فرماید: ... حضرت مهدى (ع) به حرکت خود ادامه می دهد تا به ارمینیه می رسد. چون مردم آن سرزمین او را می بینند، یکى از راهبان دانشمند را براى مذاکره، خدمت حضرت می فرستند.
راهب به امام می گوید: آیا مهدى تو هستى؟ حضرت می فرماید: آرى، منم آنکه نامم در انجیل آمده است و بشارت داده شده که در آخر الزمان ظهور می کنم. او پرسش هایى را مطرح می کند و امام پاسخ می دهد. راهب مسیحى، اسلام می آورد، ولى ساکنان ارمینیه، تمرد می کنند. پس از آن، سپاهیان حضرت وارد شهر می شوند وپانصد هزار نفر از نیروهاى مسیحى را نابود می سازند... پادشاه ارمینیه از ترس می کریزد وبه اطرافیانش نیز دستور می دهد به پناهگاهى بروند. در بین راه، شیرى راه را بر آنان می بندد و آنان هراسان، سلاح ها واموالى را که به همراه دارند، می اندازند... (1)
---------------------------------------------------------------------------------------------------
1.الشیعة والرجعة ج 1 ص 162 به نقل از چشم اندازی به حکومت مهدى عج طبسى ص 126
3)اوضاع اجتماعی
3-1)فقیهان:
عالمان و فقیهان، حافظان دین خدا در روى زمین اند و راهنمایى و ارشاد مردم در دست آنان است. آنان با تحمل زحمات، مسائل دینى را از منابع شرعى استخراج کرده، در دسترس مردم قرار مى دهند، ولى در آخر الزمان وضع دگرگون مى شود و عالمان روزگار بدترین عالمان خواهند بود رسول خدا(ص)دراین باره مى فرمایند: فقیهان آن روزگار، بدترین فقیهانى اند که در زیر آسمان به سر مى برند. فتنه و آشوب، از آنان آغاز مى شود و به آنان نیز باز مى گردد. (2)
--------------------------------------------------------------------------------------------------
2.بحارالانوار ج 52، ص 190 ثواب الاعمال ص 1 30.
3-2)کسادى:
از ویژگى هاى پیش از ظهور ذکر شده است . در حدیثى امام صادق (ع) پس از قرائت آیه155 أم سوره مبارکه بقره و نبلونکم بشی ء من الخوف والجوع ... فرمود: خداوند مؤمنان را به سبب ترس از پادشاهان بنى فلان در دوران پایانى حکومت شان مى آزماید و مراد ازگرسنگى، گرانى قیمت هاست و منظور ازکمى دارایى ها، کسادى تجارت وکمبود درآمد است.(3)
-------------------------------------------------------------------------------------------------
3.کمال الدین ج 2 650 غیبة نعمانى ص 250