سفارش تبلیغ
صبا ویژن

علائم غیر حتمی

1- صیحه آسمانی:


 منظور از صیحه آسمانى، ظاهراً صدایى است که در آستانه ظهور حضرت مهدى (ع) از آسمان شنیده مى شود (1) و همه مردم آن را مى شنوند 0 در روایات، تعبیرهاى نداء و"فزعة" و "صوت " نیز به کار رفته که ظاهر آن ها نشان مى دهدکه هر یک از آن ها نشانه جداگانه اى است که پیش از ظهور واقع مى شود (2)

لکن به نظر مى رسدکه این ها تعبیرهایى گوناگون ازیک حادثه ویا دست کم، اشکال گوناگون یک حادثه باشند. مراد از همه آن ها، بلند شدن صدایى در آسمان است. ولى به اعتبار این که صداى عظیم، بیدار باشى است که همه را متوجه خود مى کند ونیز موجب وحشت عمومى و ایجاد دلهره و اضطراب مى گردد، به آن صیحه، فزعة، صوت و نداء که هر یک بیانگر ویژگى از آن حادثه اند، اطلاق شده است 0 این احتمال هم وجود داردکه آن ما سه حادثه جداى از هم باشدکه در یک زمان رخ نمى دهند، بلکه ابتدا صدایى عظیم همه را متوجه خود مى کند صیحه به دنبال آن صدایى هولناک، مردم را به وحشت مى اندارد فزعهو آن گاه صدایى از آسمان شنیده مى شودکه مردم را به سوى مهدى (ع) فرا مى خواند نداء0

امام باقر(ع) مى فرماید: "نداکننده ا ى از آسمان نام قائم را ندا مى کند، پس هرکس در شرق

و غرب است، آن را مى شنود. از وحشت این صدا، خوابیده ها بیدار، ایستادگان نشسته ونشستگان بر دو پاى خویش مى ایستند 0 رحمت خدا برکسى که از این صدا عبرت بگیرد و نداى وى را اجابت کند؟ زیرا صداى نخست، صداى جبرئیل روح الامین است 0 آن گاه مى فرماید: این صدا در شب جمعه 23 ماه رمضان خواهد بود. در این هیچ شک نکنید وبشنوید و فرمان برید. در آخر روز، شیطان فریاد مى زندکه فلانى مظلومانه کشته شد" تا مردم را بفریبد وبه شک اندارد(3)

البته روایات دیگرى نیز به همین مضمون وجود دارد. از مجموع روایات مى توان استفاده کرد: 1. صیحه از نشانه هاى حتمى ظهور است، 02 این صدا از آسمان شنیده مى شود، به گونه اى که همه مردم زمین از شرق و غرب آن را مى شنوند، 3. محتواى این پیام آسمانى، دعوت به حق رحمایت وبیعت با مهدى (ع) است،،. هم زمان با آن یاکمى پس از آن، در روى زمین نیز صدایى شنیده مى شود. ندا دهنده شیطان است که مردم را به گمراهى فرا مى خواند، . جبرئیل، مردم را به حق فرا مى خواند. (4)

مطلب دیگر این که در برخى روایات، سخن از "نداء" درکنارکعبه به میان آمده است. امام صادق (ع) مى فرماید: "گویا مى بینیم که حضرت قائم (ع) در روز شنبه " عاشورا، هنگام ظهر، بین رکن ومقام، درکنارکعبه ایستاده است ودر پیش او، جبرئیل صدا مى زند: بیعت براى خداست 00. (5)

گویا این ندا غیر از نداى آسمانى وصیحه است که به عنوان نشانه ظهور بیان شده، زیرا این ندا در زمین وپس از ظهور است و ندا در آسمان و در آغاز روز صورت مى گیرد. ولى احتمال هم داردکه همان صداى آسمانی، توسط سخنگوى حق، جبرئیل، ارکنارکعبه بلند شود و در تمام جهان شنیده شود. (6) ار امام صادق (ع) درباره نداى آسمانی پرسیدند، فرمود: "هر جامعه و مردمى به زبان و فرهن(ع) خود، آن نداى آسمانی را مى شنود(7)

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------          

ا. منهاج الدموع ص 93.

2.وافی ج2 ص 443.

3. همان ص،254.

4. برترین هاى فرهنگ مهدویت در مطبوعات ص 230.

5. غیبة طوسى، ص 453 منتخب الاثرص 464.

6. برترین هاى فرهنگ مهدویت در مطبوعات ص 233.

7. غیبة طوسى، ص 266 بحارالانوارج 52 ص 288

 

2- صورتی درخورشید:

از نشانه هاى آخرالزمان، ظاهر شدن صورتى در قرص خورشید ذکر شده است. مردم سیماى مردى را در قرص خورشید خواهند دیدکه نام و نشان او را خواهند شناخت. این نشانه پرشکوه در عهد سفیانى خواهد بود و در آن هنگام سپاه سفیانى و خود سفیانى هلاک خواهند شد. (1) صاحب کتاب روزگار رهایی مى نویسد: منظور از سیماى مردى که در قرص خورشید ظاهر خواهد شد، سیماى حضرت مسیح (ع) است که در خورشید ظاهر مى شود و از آسمان فرود مى آید و با حسب و نسبش شناخته مى شود و دیگرکسى در حق او دچار تردید (2) نمى شود.در حدیث دیگری آمده است: صورت و سینه اى در قرص خورشید براى مردمان ظا هر می شود. (3)

در روایتى از امام صادق (ع) آمده است: سه بانگ آسمانى در ماه رجب شنیده مى شد: 1.آگاه باشیدکه لعنت خدا بر ستمگران باد، 2.اى گروه مؤمنان رستاخیز نزدیک است، 3. بدن انسانى به وضوح در قرص خورشید دیده مى شودکه با صداى رسا بانگ بر مى آورد: هان اى مردم خداوند فلانى، پسر فلانى ...سلسله نسب حضرت قائم (ع)را تا حضرت على (ع) مى رساند را برانگیخت. (4)

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------      

1.ارشاد مفید ص 338 بحار الا نوار ج52 ص 220 اعلام الورى ص 428.

2. روزگار رهایی ج2 ص845

3. همان ص 846.

4. غیبة طوسی ص268 بحارالانوار ج 52 ص 289 منتخب الاثرص 422.

 

 

3- سیدجسنی :

خروج سید حسنى از نشانه هایى است که در آستانه ظهور حضرت مهدى (ع) رخ مى دهد .خروج سید حسنى با یارانش براى یارى آن حضرت است . سید حسنى جوان خوش صورتى است که از طرف دیلم و قزوین خروج مى کند و با صداى بلند فریاد مى زندکه به فریاد قائم آل محمد(ع) برسیدکه از شما یارى مى طلبد 0

این سید حسنى ظاهر از فرزندان امام حسن مجتبى (ع) مى باشد. او از مکان خود تاکوفه را از لوث وجود ظالمان پاک مى کند. چون با اصحاب خود واردکوفه مى شود، به او خبر مى دهند که حضرت حجت (ع) ظهورکرده و از مدینه به کوفه تشریف آورده است. پس با اصحاب خود، خدمت آن حضرت مشرف مى شوند و از آن حضرت مطالبة دلائل امامت و مواریث انبیاء را مى نماید. او مى داندکه مهدى (ع) بر حق است، ولکن مقصودش این است که حقیقت امام را بر مردم و اصحاب خود ظاهر نماید. پس آن حضرت دلائل را براى او ظاهر مى کند. وقتى سید حسنى یقین به صدق امام ندا مى کند، مى گوید: الله اکبر دستت را بده تا با تو بیعت کنم . با آن حضرت بیعت مى کند و به پیروى از او، سپاهش نیز بیعت مى کنند. (1)

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------     

 1.بحار الانوار ج 52ص 115به نقل ازفرهنگ موعود حسین کریمشاهى، ص 130

 

 

4- خسف بیداء:

خسف به معناى فرو رفتن وپنهان شدن است (1) و"بیداء" نام سرزمینى است میان مکه ومدینه. ظاهرا منظور از خسف بیداء آن است که سفیانى، با لشکرى عظیم به قصد جنگ با مهدى(ع) عازم مکه مى شود، در میان مکه ومدینه ودر محلى که به سرزمین "بیداء " معروف است، به گونه معجزه به امر خداوند در دل زمین فرو مى روند(2) این حادثه از نشانه هاى حتمى ظهور بیان شده است.

حضرت على(ع) مى فرمایند: مردى از خاندان من، در سرزمین حرم قیام مى کند، چون خبر ظهور وى به سفیانى مى رسد، وى سپاهى از لشکریان خود را براى جنگ به سوى او مى فرستد، ولى سپاه مهدى آنان را شکست مى دهد، آن گاه خود سفیانى با لشکریان همراه، به جنگ وى مى روند و چون از سرزمین بیداء مى گذرند، در زمین فرو مى روند و جز یک نفر، که خبر آنان را مى آورد، همگى مى شوند. (3) گر چه حادثه خسف در منطقه بیداء و در مورد لشکر سفیانى واقع مى شود، ولى در برخى روایات، غیر از خسف در بیداء، از خسف درمشرق وخسف در مغرب نیز یاد شده است، (4) واین نشانِ آن است که در سایر نقاط زمین نیز چنین حوادثى رخ مى دهد و به امر خداوند، دشمنان مهدى(ع) بدین وسیله نابود مى گردند. (5)

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------   

1. محجة البیضا ج 4، ص 343 بحار الا نوار ج 52ص 0 22.

2. لسان العرب، ج 9، ص67

3. غیبة نعمانى ص 252.

4. وافى ج 2 ص 443 منتخب الاثرص 442.

5. برترین هاى فرهنگ مهدویت در مطبوعات، ص 224.

منبع : شبکه امام مهدی(عج)