سفارش تبلیغ
صبا ویژن

جبهه پایداری نیروهای انقلاب اسلامی قرار است روز پنج‌شنبه هفته جاری با برگزاری همایش و صدور بیانیه رسمی اعلام موجودیت کند. این جبهه قرار است یک تشکیلات غیر حزبی ولایی تحت نظارت فقیهان باشد و ظرفیت‌های پراکنده نیروهای انقلاب را زیر یک پرچم جمع کند.

 

 جبهه پایداری چارچوب گفتمانی خود را تبعیت از ولایت فقیه و مرزبندی با جریان‌های فتنه، انحرافی و متعلقین به آن‌ها اعلام کرده و در این چارچوب افرادی از اصولگرایان که به این چارچوب‌ها معتقد هستند، از تشکیل این جبهه استقبال کرده و در مقابل برخی که احساس می‌کنند افزایش ظرفیت‌های قوی ولایی موجب به چشم آمدن نقاط ضعف و سکوت آنان در مقابله با فتنه و انحراف می‌شود، درصدد متهم کردن این جبهه به مواردی مانند "ضد وحدت" بودن و "سهم‌خواهی" هستند.

اما آنچه که در این میان اهمیت ویژه‌ای دارد، روشن کردن چارچوب‌های وحدت و شاخص‌های اصولگرایی است، به‌طوری که پس از فتنه 88 و ماجراهای جریان انحرافی کسانی حق دارند خود را اصولگرا بدانند و اجازه حضور در مراکز تصمیم‌گیر برای اصولگرایان را دارند که تکلیف خود را با این موارد روشن کرده باشند و به‌ویژه در ماجرای فتنه که به تعبیر رهبر معظم انقلاب یک برنامه براندازی 20 ساله علیه نظام بود، جزو خواص مردود، ساکتین و یا همراهان فتنه نبوده باشند.

ساکتین در فتنه صلاحیت تصمیم‌گیری برای اصولگرایان را ندارند

محمدکاظم انبارلویی سردبیر روزنامه رسالت یکی از افرادی است که ضمن تاکید بر حفظ چارچوب وحدت میان اصولگرایان، مرزبندی با فتنه‌گران و براندازان را شرط اساسی حضور در کمیته اصولگرایان می‌داند و می‌گوید: «اصولگرایان در انتخابات مجلس هشتم یک تجربه مناسب در زمینه اتحاد داشتند که موجب شد حدود 220 نماینده اصولگرا وارد مجلس شوند.

در این دوره هم تصمیم بر این است که همه افراد زیر چتر جامعتین قرار بگیرند تا سازوکار وحدت شکل بگیرد. بیانیه چندی پیش جامعتین هم درباره منشور اصولگرایی بود که خط قرمزها را مشخص کرد تا انشاءالله در انتخابات با یک لیست واحد وارد شویم.»

حمیدرضا ترقی عضو شورای مرکزی حزب مؤتلفه نیز در این زمینه معتقد است "اگرچه چارچوب کمیته وحدت مورد وفاق همه اصولگرایان است اما این مساله زمانی محقق می‌شود که افراد بی‌صلاحیت و ساکتین در جریان فتنه از حضور در هسته تصمیم‌گیر برای اصولگرایان منع شوند."

وی می‌گوید: «چارچوبی که برای وحدت درنظر گرفته شده، همان منشور اصولگرایی جامعتین است که بر اساس آن، امکان وحدت با هر جریانی ممکن نیست؛ بلکه افراد و گروه‌های سیاسی باید در چارچوب التزام عملی به ولایت فقیه، همراهی با انقلاب اسلامی، ساده‌زیستی، عدالت محوری و مبارزه بافساد، و مرزبندی شفاف با فتنه‌گران باشند تا بتوان با آنان بر سر یک میز نشست.»

این فعال سیاسی ادامه می‌دهد "کسانی که در فتنه سکوت کردند، قطعا در چارچوب اصولگرایی نیستند؛ چرا که در برابر دستور صریح رهبر انقلاب مبنی بر حضور در صحنه و شفاف‌سازی فضا، ایستادگی کردند و این خواسته ایشان را برآورده نکردند."

ترقی می‌افزاید: «من معتقدم جریان فتنه یک جریان برانداز بسیار خطرناک بود، درحالی که جریان نفوذی در دولت تنها مروج برخی عقاید و تفکرات انحرافی است که طرفداری هم ندارد؛ بنابراین باید همه اصولگرایان به طور شفاف، موضع خود را با براندازان و مخالفان ایران مشخص کنند.»

مجتبی شاکری عضو شورای مرکزی جمعیت ایثارگران هم از دیگر افرادی است که معتقد است "یکی از حداقل‌های حضور افراد و گروه‌ها در کمیته اصولگرایان، مرزبندی دقیق با فتنه‌گران است؛ یعنی ساکتین در جریان فتنه و همراه کنندگان آنها جایگاهی در این جمع نخواهند داشت."

همه جریان‌ها و افراد صاحب جریان اصولگرا در کمیته باید نماینده داشته باشند

اما برخی مباحث در مورد اختصاص نماینده ویژه به آقایان لاریجانی و قالیباف سوای نمایندگان اضلاع اصولگرایی در کمیته اصولگرایان نیز واکنش‌های متفاوتی در پی داشته است.

انبارلویی در این زمینه تأکید می‌کند که چنین چیزی نیست و مطالبی از این دست صحت ندارد. قرار است تاهمه احزاب و گروه‌های اصولگرا و همچنین افراد صاحب جریان اصولگرا نماینده‌ای برای شرکت در جلسات کمیته داشته باشند؛ البته این فعلا در حد دیده شدن ظرفیت‌های اصولگرایی است و هنوز کسی نماینده‌ای معرفی نکرده است. اینکه برخی رسانه‌ها هم مطالبی را در مورد نماینده آقای قالیباف و لاریجانی بیان کرده‌اند، حرف درستی نیست و فعلا تصمیمی در این باره گرفته نشده است؛ چرا که آقای احمدی‌نژاد هم مثل این افراد، ظرفیت ارائه نماینده را دارد.

ترقی هم درباره حضور نمایندگانی از سوی برخی افراد حقیقی در این جمع می‌گوید: «به طور روشن ما دو نوع جریان و تشکل سیاسی داریم. یکی آنهایی هستند که به صورت رسمی و حزبی کار تشکیلاتی می‌کنند و یکی هم شخصیت‌هایی هستند که بر اساس شبکه اجتماعی در جامعه، طرفدارانی دارند و یک سازمان رای مشخص تشکیل داده‌اند که شبیه احزاب و گروه‌ها به شمار می‌آیند و می‌توانند در کمیته حضور داشته باشند.»

اما شاکری در مورد اضافه شدن برخی گروه‌های دیگر به کمیته اصولگرایان می‌گوید: «شخص رئیس‌جمهور هم یکی از ظرفیت‌های اصولگرایی محسوب می‌شود؛ همانطور که همکاران و همراهان سابق او، اکنون جبهه پایداری را تشکیل داده‌اند و در اقدامی بسیار مناسب درحال رایزنی با آیت‌الله مهدوی کنی و یزدی هستند و حتما نمایندگان خود برای حضور در کمیته را نیز معرفی می‌کنند.»

قطعا جبهه پایداری نقش مؤثری در شکل‌گیری وحدت خواهد داشت

در عین حال، انبارلویی و ترقی به اظهارات روز گذشته علی مطهری نیز که به نظر می‌رسد به نمایندگی از خواص مردود در جریان فتنه علیه جبهه پایداری بیان شده بود، واکنش نشان دادند.

انبارلویی صحبت‌های اخیر مطهری علیه جبهه پایداری نیروهای انقلاب اسلامی را یک نظر شخصی می‌داند که محلی از اعراب ندارد و می‌گوید: «اینکه آقای مطهری مطلبی را در مورد جبهه پایداری بیان کرده، نظر خودش است و ربطی به جریان اصولگرایی و کمیته وحدت ندارد.

ظرفیت‌های اصولگرایی بسیار زیاد است و ما تلاش داریم از همه این ظرفیت‌ها استفاده کنیم. ذکر این نکته هم مهم است که خط قرمز اصولگرایان، جریان موسوم به دوم خردادی است و مهم نیست آقای مطهری درباره اینکه دوست دارد در لیست آنها هم باشد، چه گفته است.»

واکنش ترقی هم به اظهارات مطهری جالب است. او تأکید می‌کند که "شخص رئیس‌جمهور هم یکی از افراد تاثیرگذار در جبهه اصولگرایی است. اینکه آقای مطهری بعضی صحبت‌ها را درباره ایشان و یا جبهه پایداری بیان می‌کنند، نظر شخصی خودشان است.

از نظر اصولگرایان، جبهه پایداری کاملا درون مبانی و اصول انقلاب اسلامی است و بر اساس چارچوب کمیته وحدت اصولگرایان فعالیت می‌کند. نظر جامعتین و افراد حاضر در کمیته نیز بسیار مثبت است و قطعا جبهه پایداری نقش مؤثری در شکل‌گیری وحدت خواهد داشت."

به اسم اصلاح‌طلبی، آنارشیسم را ترویج می‌کنند

اما یکی از مسائلی که در هفته‌های اخیر مورد بحث قرار گرفته، رویکرد جدید و تغییر مواضع جریان فتنه البته به صورتی متناقض است؛ رویکردی که تلاش دارد تا با به فراموش سپردن قضایای دو سال اخیر زمینه را برای حضور مجدد خود در قدرت فراهم کند.

مطرح کردن چند باره این مساله که "ما برای حضور در انتخابات شرط داریم"، محور اصلی این رویکرد فتنه‌گران است. این اقدامات و مواضع متناقض که روزی از شرکت بدون شرط در انتخابات سخن می‌گویند و فردا از ایستادگی کامل در برابر نظام سخن می‌گویند.

ترقی در این زمینه می‌گوید: «تنها شرطی که برای حضور افراد و گروه‌های مختلف در انتخابات قابل قبول است، قانون است. قانون نحوه حضور و فعالیت افراد و جناح‌های سیاسی در کشور را مشخص کرده و کسی اگر از شرط دیگری حرف می‌زند، قابل اعتنا نیست.

اصلاح‌طلبان اساسا رقیب ما هستند و اینکه افرادی مانند آقای مطهری گفته که تمایل دارد تا در لیست انتخاباتی دوم خردادی‌ها هم حضور داشته باشد، به نظر من حرف درستی نیست؛ چرا که اول باید مطمئن شوند که در لیست اصولگرایان هستند، بعد در مورد حضورشان در لیست‌های دیگر هم سخن بگویند. چون مطمئن نیستم که ایشان جایی در لیست اصولگرایان داشته باشند اما این را مطمئنم که ملاک‌های اصلی کمیته وحدت قطعا اجازه حضور افراد در دو جناح را نمی‌دهد.»

از سوی دیگر، شاکری معتقد است که حتی اصلاح‌طلبانی که در بعضی موارد و در برخی برهه‌های خاص نظیر حوادث روز عاشورای سال 88 اقدام به مرزبندی با فتنه‌گران هم کرده‌اند، قابل اعتماد نیستند: «جریان فتنه و دوم خرداد اساسا در یک توهم به سر می‌برد؛ در صورتی که مردم تکلیف‌شان را با آنها مشخص کرده‌اند. آن‌ها بزرگ‌ترین ظلم و خیانت را به انقلاب و امام(ره) کردند و بر همین اساس، دیگر جایی در میان نیروهای درون نظام ندارند.

البته بعضی از افراد این طیف ادعا می‌کنند که با فتنه‌گران و براندازان تفاوت دیدگاه دارند ولی این حرف خیلی هم جدی نیست و ما نشانه‌ای از این جدایی دیدگاه ندیدیم. این حرف‌های اخیر در مورد ارائه لیست انتخاباتی و پیش شرط برای حضور در انتخابات هم فقط یک تاکتیک تبلیغاتی است.»

انبارلویی هم اصلاح‌طلبان را افرادی می‌خواند که تنها به دنبال آشوبگری و هرج و مرج طلبی هستند و طرح کردن مسائلی نظیر "زیر سوال بردن ارکان انتخابات" نیز بهانه‌ای برای توجیه عدم اقبال مردم به آنان است: «اصلاح‌طلبانی که سابقه ارتکاب جرم سیاسی و یا غیرسیاسی دارند و طبق قانون نمی‌توانند در انتخابات شرکت کنند، خنده‌دار است که بخواهند برای حضور در عرصه سیاسی کشور شرط هم بگذارند! همین افراد بودند که فتنه 88 را راه انداختند و آن آشوب وبلوا را در کشور هدایت کردند.

اساسا این جریان یک شگرد تبلیغاتی دارد که از آغاز، همه ارکان انتخابت را زیرسوال می‌برد. اگر پیروز شود، می‎گوید که با وجود همه تخلفات و تقلب‌ها، ما پیروز شدیم. اگر هم شکست بخورد، می‌گوید که انتخابات سالم نبود و از این گونه اظهارات. به طور کلی اصلاح‌طلبان آداب و اخلاق سیاسی انتخابات را رعایت نمی‌کنند و یک آنارشیست کامل در این عرصه هستند.»

رجانیوز