سفارش تبلیغ
صبا ویژن

رئیس مجلس شورای اسلامی پنج‌شنبه شب در در همایش نقش اصناف در بهبود فضای کسب و کار در قم مواردی را بیان کرد که به نظر می‌رسد پس از انتقادهای طیف‌های مختلف جریان اصولگرایی به سهم ویژه او و قالیباف در سازوکار موسوم به 8+7، وی را به کوتاه آمدن از این سهم نزدیک کرده است.

به گزارش رجانیوز، علی لاریجانی با بیان اینکه فضای سیاسی کشور باید فضای امیدوار کننده‌ای برای کسب و کار باشد اظهار داشت: حجم مناقشات سیاسی موجود در کشور، رونق کسب و کار را کاهش می‌دهد.

وی در ادامه با انتقاد شدید از دعوای سیاسی بین گروه‌های 7+8 یا 6+7، اینگونه کشمکش‌های سیاسی را سهم خواهی در انتخابات خواند و گفت: اینکه امروز بر سر این دعوا کنیم که سهم من یا دیگران در انتخابات چه می‌شود، نباید به عنوان مسئله اصلی کشور مطرح باشد و ما نباید دنبال سهم خواهی در انتخابات باشیم.

لاریجانی با بیان اینکه برای برگزاری هر انتخابات شرایطی وجود دارد و همه آنهایی که توانایی حضور در این عرصه را دارند می‌توانند شرکت کنند افزود: اگر کشمکش‌های سیاسی به فضای غالب در کشور تبدیل شود، مشکلات مردم و صنوف نادیده گرفته یا به حاشیه رانده خواهد شد.

اظهارنظر لاریجانی مبنی بر پرهیز از سهم‌خواهی در حالی است که طی هفته‌های گذشته انتقادهای زیادی در مورد اینکه چرا باید به وی و قالیباف در ترکیب کمیته اصولگرایان سهم ویژه‌ای داده شود، مطرح شده بود. در این انتقادها عنوان شده بود که این دو نفر نمایندگانی در جریان‌های سنتی و تحول‌خواه اصولگرایان دارند و اساساً خاستگاه حرکت‌های سیاسی آن‌ها همین جریان‌ها بوده است.

محمد حسین صفارهرندی در گفت‌وگویی با بیان اینکه که منطق اختصاص سهم مجزا از اضلاع اصولگرایی به این دو نفر روشن نیست، توضیح داده بود که "آن‌ها (لاریجانی و قالیباف) در قالب جریان سنتی و تحول‌خواه جای می‌گیرند، بنابراین، نباید نماینده جداگانه داشته باشند."

همچنین اگر قرار بر سهم دادن به افراد به‌طور مجزا از جریان‌ها است، چرا سایر شخصیت‌های مطرح اصولگرایی که بعضاً‌ سابقه و خدمات به مراتب بیشتری نیز داشته‌اند، نباید سهم ویژه بگیرند.

به‌عنوان نمونه، حسین فدایی دبیرکل جمعیت ایثارگران از نگاه خود احمد توکلی را مصداق این شخصیت‌ها دانست و گفت: اگر قرار باشد افراد به‌طور مجزا از جریان‌ها نماینده داشته باشند، فردی مانند احمد توکلی به‌دلیل سوابقش بر بقیه اولویت دارد.

حجت‌الاسلام قاسم روانبخش نیز در یادداشتی منطق اختصاص سهم ویژه را به نقد کشید و سؤال‌هایی را در این زمینه مطرح کرد.

اما فارغ از همه این‌ها نهی صریح رهبر معظم انقلاب در دیدار روز هشتم خرداد ماه سال جاری با نمایندگان مجلس مبنی بر دخالت نکردن قوا در انتخابات و حفظ احترام انتخابات و از سوی دیگر نزدیک نشدن نمایندگان به کانون‌های قدرت و ثروت، استدلال‌های دیگری است که از سوی جبهه پایداری در مقابل این دو سهم ویژه مطرح شده است.

در این زمینه، وقتی که خبرنگار با یادآوری بیانات رهبر انقلاب در مورد دخالت نکردن مسئولان در انتخابات کشور از حدادعادل در حاشیه همایش دو هفته قبل جبهه پایداری پرسید که "شما در زمانی که ریاست مجلس هفتم را بر عهده داشتید، به این توصیه رهبر معظم انقلاب عمل کردید، آیا در این دوره نیز ریاست مجلس هشتم به این توصیه عمل خواهد کرد"، گفت: هنوز اتفاقی نیفتاده در این دوره هم توصیه های رهبر انقلاب رعایت می شود.

این طیف همچنین با یادآوری سابقه عهدشکنی در انتخابات مجلس هشتم و انتشار لیست موسوم به ائتلاف فراگیر اصولگرایان علی‌رغم تعهد جریان‌های اصولگرا به حضور در انتخابات با لیست واحد یادآور شده است که نباید با سهم دادن ویژه، تلقی جایزه دادن در قبال عهدشکنی و یا نوعی امتیازدهی برای پیشگیری از لیست موازی را ایجاد کرد.

در عین حال، اظهارات شب گذشته رئیس مجلس این امیدواری را ایجاد کرده که وی با پذیرش استدلال‌ها و یا در اثر انتقادها از سهم ویژه خود کوتاه آمده و تأکید دارد که نباید در انتخابات سهم‌خواهی کرد و این مسئله را به مسئله اصلی کشور تبدیل کرد. اگرچه در هفته‌های قبل نیز اخباری مبنی بر اصرار نداشتن لاریجانی به داشتن نماینده ویژه در کمیته اصولگرایان منتشر شده بود.

اما برخی اصرار دارند که سازوکار 8+7 را قطعی و به‌مثابه وحی منزل معرفی کنند. این در حالی است کهحبیب‌الله عسگراولادی دبیر کل جبهه پیروان خط امام و رهبری هفته گذشته احتمال تغییر در این سازوکار را مطرح کرد و آن را جامع‌ترین سازوکار ندانست.