رییس جمهور با بیان اینکه ملت ایران تحریم را به فرصتی برای حرکت و پیشرفت پرشتاب تبدیل کرده است، گفت: برخی کشورهای سلطه گر غربی جمهوری اسلامی ایران را تحریم کرده اند اما امروز اروپا و آمریکا دچار بحران اقتصادی شده است و اینان در حقیقت خودشان را تحریم کرده اند.
دکتر محمود احمدی نژاد در مصاحبه با چارلی رز خبرنگار مشهور شبکه "پی.بی.اس" آمریکا در پاسخ به سوالی درباره اینکه تحریم ها چه آثار منفی در ایران داشته است؟ اظهار داشت:
تحریم و اعمال فشار برخی کشورهای غربی علیه ملت ایران متعلق به امروز نیست و بیش از 30 سال است که ایران تحت تحریم های ناعادلانه سلطه گران قرار دارد اما ملت ایران در دوره همین تحریم ها دستاوردهای کم نظیری را به دست آورده و حتی بزرگترین اصلاحات اقتصادی را در این دوره اجرایی کرد. بی تردید اگر تحریم ها آثار منفی داشت اجرای طرح هدفمند کردن یارانه ها امکانپذیر نمی شد.
رییس جمهور افزود: با همراهی مردم، دولت بزرگترین اصلاحات اقتصادی تاریخ کشور را با اقتدار انجام داد و آن را تا پایان ادامه خواهد داد.
دکتر احمدی نژاد در پاسخ به اینکه بالاخره تحریم ها تاثیرات منفی نیز در بر داشته است؟ اظهار داشت: البته تحریم ها برخی مزاحمت هایی را بوجود آورد که این مزاحمت ها و مشکلات در تجارت آزاد نیز ممکن است پیش بیاید. ملت ایران از تحریم استقبال نمی کند و اصولا آن را اقدامی زشت می داند که راه همکاری های دوستانه را مسدود می کند. تحریم بیش از آنکه اقدامی اقتصادی باشد یک برخورد و اقدام سیاسی است.
رییس جمهور خاطر نشان کرد: ایران کشوری بزرگ با اقتصادی گسترده است و حجم روابط ایران با اروپا در سالهایی که تحریم ها علیه ایران اعمال شده هر سال افزایش داشته است. اقتصاد مانند هوا است و نمی توان جلوی آن را گرفت، چنانکه ایران تحریم شد اما بحران اقتصادی در اروپا و آمریکا به وجود آمده است.
دکتر احمدی نژاد در پاسخ به سوالی درباره برخی انتقادها و مخالفت ها با دولت وی در داخل ایران اظهار داشت: ایران جامعه ای آزاد است و احزاب و گروه ها آزاد هستند که اظهارنظر و انتقاد کنند. در خصوص بعضی اعضای کابینه که دارای دیدگاه های سازنده و مثبت هستند برخی مخالفت هایی مطرح می کنند و کسی مانع آنها نمی شود و این نشان می دهد که دولت آزادی کامل برقرار کرده و از اینکه کسی حرفی بزند، هیچ گونه نگرانی ندارد.
رییس جمهور در پاسخ به سوالی درباره سوریه اظهار داشت: دیدگاه جمهوری اسلامی ایران در خصوص تمامی کشورها حمایت از آزادی، عدالت و حق انتخاب آزاد است و هیچ دولتی نباید در امور سایر کشورها دخالت کند.
دکتر احمدی نژاد تصریح کرد: دموکراسی با دخالت بیگانگان و لشکرکشی ناتو به دست نمی آید. افغانستان بیش از ده سال است که اشغال شده است اما وضعیت امنیت و اقتصاد این کشور به مراتب بدتر از گذشته شده است.
رییس جمهور خاطرنشان کرد: باید مردم و سیاست گذاران در همه کشورها با تفاهم و حسن نیت، مسائل و مشکلات خود را برطرف کنند. در مورد سوریه متاسفانه بعضی دولتها به داخل این کشور اسلحه ارسال می کنند که این شرایط کمکی به بهبود اوضاع نمی کند.
دکتر احمدی نژاد با تاکید بر این که مواضع جمهوری اسلامی ایران در حوزه سیاست خارجی کاملاً روشن و علنی است، گفت: حمایت و مخالفت ایران علنی و آشکار است و در اعلام مواضع خود از کسی هراسی نداریم. ایران با دولت و مردم سوریه روابط دوستانه و صمیمی دارد و در تلاش هستیم بین دولت و عده ای که اعتراض دارند، تفاهم ایجاد کنیم.
رییس جمهور تصریح کرد: روش برخورد ناتو با تحولات منطقه و کشورها اشتباه و غلط است و نمی توان با بمباران و هجوم نظامی مشکل ملت ها را حل و فصل کرد؛ برخورد با اختلافات و مطالبات ملت ها راه حل انسانی دارد. شورای امنیت به جای حمله نظامی باید گروهی بیطرف را مامور کند تا بین مردم و حکومت بر سر راه حل مثبتی به توافق رسیده و اختلافات در یک مسیر انسانی حل و فصل می شد.
دکتر احمدی نژاد گفت: با توجه به روش برخورد سلطه گران با تحولات منطقه، برداشت ما این است که آمریکا و ناتو به دنبال اشغال و سیطره مجدد بر خاورمیانه و شمال آفریقا هستند.
رییس جمهور در پاسخ به سوالی درباره مواضع ایران در خصوص انقلاب مردمی در لیبی اظهار داشت: ایران همیشه در کنار ملت ها قرار دارد اما معتقدیم هدف ناتو کمک به مردم لیبی و تامین منافع و مطالبات آنها نیست. ناتو یک نیروی نظامی شناخته شده است که در برابر یک دلار هزینه به دنبال کسب دهها دلار سود است، ضمن اینکه مشخص است در 32 سال گذشته کدام دولت ها در مقابل انقلاب مردمی ایران ایستاده اند. ایران به طور اساسی با دخالت ناتو در امور سایر کشورها مخالف است و به طور علنی و با صراحت اعلام می کند که آن را اقدام درستی برای تثبیت و صلح امنیت نمی داند.
دکتر احمدی نژاد در پاسخ به سوالی در باره شرایط بعد از انتخابات ریاست جمهوری ایران گفت: کسانی که نسبت به انتخابات اعتراض و انتقادی داشتند مطالبات خود را مطرح کردند و مراجع قانونی نیز به ادعای مطرح شده رسیدگی کردند اما باید میان این عده و افراد معدودی که به دنبال خسارت زدن به اموال عمومی و تعدی به حقوق مردم و تخلف از قانون بودند، تفاوت قائل شد. در همه جای دنیا دستگاه قضایی به تخلفات چنین افرادی رسیدگی می کند و در ایران نیز چنین است.
رییس جمهور در پاسخ به سوالی درباره اینکه عده ای معتقدند با توجه به شرایط سوریه سایر تحولات منطقه به نفع ایران نخواهد بود؟ گفت: هر جا که مردم احترام، آزادی و عدالت داشته باشند به نفع ایران است. اصولا منافع ایران با آنچه که غربی ها به آن باور دارند، متفاوت است چرا که ایران به دنبال تسلط بر دیگران نیست بلکه به دنبال ساختن دنیایی هستیم که همه در آن به طور عادلانه و احترام آمیز زندگی کنند.
دکتر احمدی نژاد در پاسخ به سوالی درباره سفر نخست وزیر ترکیه به قاهره و سخنان وی مبنی بر ضرورت تشکیل دولت دموکراتیک و آزاد در مصر و اینکه جمهوری اسلامی ایران چه موضعی در خصوص حکومت جدید مصر دارد؟ اظهار داشت: ما تعیین نمی کنیم که در مصر چه نوع حکومتی بر سرکار بیاید. این اختیار و حق مردم مصر است که باید آزادانه نوع حکومت خود را انتخاب کنند و هر آنچه مردم انتخاب کردند ما به آن احترام می گذاریم و از آن حمایت خواهیم کرد. مردم مصر، مردم با فرهنگ و تمدن سازی هستند و باید اجازه داده شود ملت ها آزادانه برای سرنوشت خود تصمیم بگیرند.
رییس جمهور تصریح کرد: اگر سردمدارن کشورهای غربی تصور می کنند که می توانند در تحولات منطقه وارد شده و با سواستفاده از شرایط، سلطه خود را احیا کنند، سخت در اشتباه هستند؛ ملت ها علیه دیکتاتور ها قیام کرده اند و می دانند دیکتاتورها مورد حمایت چه کسانی بوده اند.
رییس جمهور در پاسخ به سوالی در مورد روابط ایران و آمریکا و اینکه آیا ایران تمایل دارد روابط خود را با این کشور بهبود ببخشد؟ گفت: ایران علاقه مند است با همه، روابط مثبت و سازنده داشته باشد. ملت ایران داری منطق و فرهنگ چند هزار ساله است و در طول تاریخ به حقوق هیچ ملتی دست اندازی نکرده است. در خصوص رابطه با آمریکا باید توجه داشت که این کشور روابط خود را با ایران به طور یک طرفه قطع کرد و با وجود اینکه در ماده 1 قرارداد الجزایر متعهد شده است که در هیچ اقدامی علیه ایران مشارکت نکند اما همواره در طول دوران پس از انقلاب اسلامی علیه ملت ایران فعال بوده است.
وی افزود: اگر بنا است روابط دو کشور بهبود یابد، باید نوع نگاه دولت مردان آمریکا تغییر کند و رسماً اعلام کنند که برای ملت و دولت ایران احترام قائل بوده و به تعهدات خود عمل خواهند کرد.
دکتر احمدی نژاد در پاسخ به اینکه آیا تمایل دارید دولت های ایران، آمریکا و روسیه در مذاکرات مشترک مسائل موجود جهان را مورد تبادل نظر قرار دهند؟ گفت: ایران از هر اقدامی که به تفاهم و همکاری در سطح بین المللی و برقراری عدالت کمک کند، استقبال می کند.
رییس جمهور خاطر نشان کرد: آنچه در فضای ذهنی سیاستمداران آمریکا در خصوص منافع وجود دارد، در ذهن ما ارزشی ندارد. ایران منافع خود را در صلح و امنیت برای همه ملت ها جستجو می کند و این با رفتار کسانی که برای تامین منافع سرمایه داران بین ملت ها جنگ و تنش ایجاد می کنند، تفاوت دارد.
دکتر احمدی نژاد در پاسخ به سوالی در خصوص فعالیت های هسته ای ایران و غنی سازی 20 درصد، اظهار داشت: غنی سازی 20 درصد برای تامین سوخت راکتوری است که دارو تولید می کند و در ایران 800 هزار نفر به این داروها احتیاج دارند. ایران نیاز خود را برای تامین سوخت این راکتور به آژانس بین المللی انرژی هسته ای اعلام کرد و آژانس طبق تعهدات و قوانین موجود باید این درخواست ایران را بدون هیچ شرطی تامین می کرد اما آنان با این موضوع نیز سیاسی برخورد کردند و برای تامین سوخت مورد نیاز پیش شرط قرار دادند، از این رو مجبور شدیم خودمان برای تولید سوخت 20 درصد که هزینه بالایی دارد، اقدام کنیم و البته امروز این آمادگی وجود دارد که اگر سوخت 20 درصد مورد نیاز کشورمان تامین شود، غنی سازی 20 درصد را متوقف کنیم.
رییس جمهور رفتار آژانس بین المللی انرژی اتمی را دوگانه و تبعیض آلود دانست و گفت: دولت آمریکا و برخی متحدین آن چندین هزار بمب اتمی ذخیره کرده اند اما آژانس تاکنون حتی یک گزارش از سلاح های هسته ای آنان و خطرات این سلاح ها ارائه نکرده است. این در حالی است که آژانس در مواجهه با ایران حتی جزئیات فعالیت های هسته ایران را در جراید منتشر کرده است.
رییس جمهور خاطر نشان کرد: آژانس بین المللی انرژی اتمی بر خلاف قانون اسامی دانشمندان هسته ای ایران را منتشر کرد؛ این یک تخلف بزرگ بود که تاکنون باعث ترور سه نفر از دانشمندان کشورمان توسط صهیونیست ها شده است. وقتی در قانون آژانس آمده است که اطلاعات هسته ای کشورها محرمانه تلقی می شود، آژانس باید امانتدار باشد و اطلاعات هسته ای اعضاء را به طور سری حفظ کند.
دکتر احمدی نژاد در پاسخ به سوالی درباره ویروس "استاکس نت" و خسارات ناشی از آن گفت: ملت ایران در طول سال های متوالی به خوبی یاد گرفته است که چگونه در شرایط سخت زندگی کند. 32 سال است که رژیم صهیونیستی و بخش هایی از دولت آمریکا و متحدین اروپایی آن مدام علیه ملت ایران برنامه ریزی و اقدام کرده اند اما با وجود تمام تلاش های آنان ملت ایران در حال پیشرفت شتابان است.
رییس جمهور در پاسخ به اینکه چگونه می توان ایالات متحده آمریکا و جهان را در خصوص صلح آمیز بودن فعالیت های هسته ای ایران قانع کرد؟ تصریح کرد: اکثریت کشورهای جهان در قالب گروه ها و مجامع منطقه ای و بین المللی از فعالیت های صلح آمیز هسته ای ایران حمایت کرده اند و این نشان می دهد که جهان نسبت به این موضوع قانع شده است اما دولتمردان آمریکایی را تا زمانی که ذهنیت خود را عوض نکرده اند، نمی توان قانع کرد؛ آنان باید عینک خود را عوض کنند.
دکتر احمدی نژاد در پاسخ به سوالی درباره تحقق کامل آزادی بیان و حقوق بشر در آفریقا و آسیا اظهار داشت: چرا اسم اروپا و آمریکا را در این زمینه مطرح نمی کنید؟ امروز همه می دانند در اروپا کسی قادر نیست درباره رژیم صهیونیستی سخنی به زبان بیاورد و در اکثر کشورهای دنیا عده قلیلی بر منابع و ثروت های آن کشور حاکم هستند. در آمریکا نیز بیش از 100 سال است که دو حزب حاکمند، بنابراین در اروپا و آمریکا نیز حاکمیت مردم اعمال نمی شود و بی عدالتی و ظلم وجود دارد که باید برای اصلاح این امور تلاش کرد.