محمدحسین صفارهرندی عصر یکشنبه در همایش تبیین ابعاد فتنه سال 88 با اشاره به حماسه 19 دی 57 و گرامیداشت یاد و خاطره شهدای این روز، اظهار داشت: حماسه 19 دی مقدمهای برای وقوع و پیروزی انقلاب اسلامی ایران بود و افرادی که در این حماسه حضور داشتند از پیشگامان انقلاب محسوب میشوند که در دفاع از حریم مرجعیت و روحانیت ثابت قدم و پایدار بودند.
وی همچنین با تکریم شهدای عملیات کربلای پنج افزود: 28 شهید این عملیات از شهدای بزرگ و گرانقدر استان چهارمحال و بختیاری هستند که یاد آنها را گرامی داشته و به غیرت و حضور ولایی و چشمگیر مردم این استان در صحنههای حساس و سرنوشتساز کشور افتخار میکنیم.
صفارهرندی در ادامه به بررسی و تبیین ابعاد فتنه سال گذشته کشور پرداخت و گفت: برای ریشهیابی و درک درست و عمیق این جریان باید به حافظه تاریخی جریانات معاصر کشور رجوع کرد که بازخوانی پیروزی جنبش مشروطه و حوادث بعد از آن میتواند نقطه شروع این بحث باشد.
وی ادامه داد: جریان مشروطه و مشروطهخواهی در کشور در ابتدا با حمایت و تلاش مردم مؤمن و روحانیون متدین آغاز شد و به پیروزی رسید اما رفته رفته با نفوذ افراد متجدد و متصل به جریانات بیگانه، از اهداف اولیه خود فاصله گرفت و مجلس شورای ملی به ابزار دست عوامل بیگانه تبدیل و به سرنوشت نافرجام و ناموفقی گرفتار شد.
مشاور فرهنگی فرمانده کل سپاه پاسداران ادامه داد: نهضت جنگل از دیگر حوادثی است که با رخنه عوامل منحرف و بیگانه از هم پاشید و نتوانست به اهداف متعالی و والای خود دست پیدا کند.
صفارهرندی همچنین به جریان ملی شدن صنعت نفت و حوادث آن دوران اشاره کرد و افزود: حمایتهای آیتالله کاشانی و مردم مؤمن کشور به برکناری قوام و روی کارآمدن مصدق منجر شد و سرانجام نهضت ملی شدن صنعت نفت پیروز شد اما بهواسطه ورود افراد وابسته به حزب توده در جبهه ملی، مصدق از حمایت مردم محروم و همین امر منجر به سقوط دولت او و شکست نهضت ملی شدن صنعت نفت شد.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی دولت نهم همچنین به انحراف سازمان مجاهدین خلق و تبدیل آن به سازمانی انحرافی اشاره کرد و گفت: این سازمان در ابتدا از سوی تعدادی از جوانان مؤمن و مسجدی و با هدف مبارزه مسلحانه مبتنی بر ایدئولوژی اسلامی تشکیل شد اما به دلیل اتحاد و همراه شدن آن با جریانات و تشکلهای غیر اسلامی به انحراف کشیده شد.
صفارهرندی تصریح کرد: با مطالعه دقیق و سنجیده این حوادث میتوان به روشنی دریافت که هرگاه جریانی اسلامی با جریانات غیر اسلامی متحد و همراه شود، نه تنها از اهداف متعالی و والای خود فاصله میگیرد بلکه به جریانی منحرف تبدیل میشود که چیزی جز سرنگونی و انحطاط برای آن به بار نخواهد آمد.
وی حفظ حریم اسلامی را مهمترین رمز پیروزی انقلاب اسلامی عنوان کرد و گفت: مردم از همان ابتدا به اهداف شوم و پلید عوامل بیگانه پی برده و بر همین اساس حساب خود را با سایر جریانات و تشکلها جدا کرده بودند و نگذاشتند انحرافی در رسیدن به هدفشان بهوجود آید.
مشاور فرهنگی فرمانده کل سپاه پاسداران ادامه داد: اما پس از پیروزی انقلاب، شاهد رخنه افرادی در بدنه شبکههای انقلاب بودیم و همین موضوع موجب ترور شخصیتهای مهم و کلیدی کشور چون بهشتی، رجایی و باهنر شد.
صفار هرندی تصریح کرد: هر چند در سالهای اول انقلاب شاهد ترور شخصیتهای ملی و انقلابی بودیم اما سالهای 60 تا 68 که دوران تثبیت و پایداری نظام در برابر جریانهای داخلی و خارجی بود، شاهد وحدت و یکپارچگی ناشی از آگاهی جمعی مردم کشور بودیم و انحراف در جریان اسلامی به حداقل رسید.
وی ادامه داد: ریشه فتنه سال 88 به حوادث بعد از رحلت امام خمینی(ره) و حذف قائم مقامی توسط ایشان بازمیگردد که از آن پس جریان مفسدهای در کشور شکل گرفت و شروع به فعالیت کرد.
صفار هرندی تصریح کرد: این جریان روز به روز از آرمانهای نظام و امام (ره) فاصله میگرفت و در میانه دهه 70 تحت عنوان جریان دوم خرداد به منصه ظهور رسید.
وی انتخابات سال 88 و حوادث بعد از آن را بهترین فرصت برای رسوایی جریان فتنه در کشور عنوان کرد و افزود: این حوادث فرصت برملا شدن این جریان منحرف و ضد انقلاب را فراهم کرد و مردم را با چهره واقعی آن بیشتر آشنا کرد.
این فعال سیاسی پیوند مردم با نظام و رهبری را پیوندی عمیق و ناگسستنی عنوان کرد و گفت: مردم خواهان عزت ایران اسلامی هستند و همیشه از آرمانهای نظام، امام (ره) و ولیفقیه خود دفاع کرده و هر عاملی که بخواهد این پیوند را خدشهدار کند، ملت ایران جواب آن را قاطعانه خواهد داد.
صفار هرندی محاکمه سران فتنه را از مطالبات به حق و منطقی مردم دانست و افزود: هرچند محاکمه سران فتنه امری طبیعی و مطالبه مردم است اما روشن شدن مردم و آگاهی آنها از تمام ابعاد جریان فتنه مجازاتی سختتر برای این افراد است.
وی به نقش بیبدیل و مهم مردم در خنثیسازی فتنه 88 اشاره کرد و گفت: حضور چشمگیر مردم در حماسه 9 دی بارزترین مصداق قدرت مردم است و ثابت کرد که تنها این مردم هستند که با تکیه به رهبر خود میتوانند آتش فتنه را خاموش کنند.