سفارش تبلیغ
صبا ویژن

مصطفی احمدی روشن (زاده 17 شهریور 1358 تهران - درگذشته 21 دی 1390 تهران) دانش‌آموخته رشته مهندسی شیمی 1381 از دانشگاه صنعتی شریف و معاون بازرگانی سایت هسته‌ای نطنز بود که پس از خروج از منزل در ساعت 8:30 صبح توسط یک موتورسیکلت سوار با چسباندن یک بمب مغناطیسی در خیابان گل نبی (میدان کتابی) ترور شد.ترور وی در سالگرد ترور دیگر استاد فیزیک ایران مسعود علی‌محمدی صورت گرفت. فرد دیگری که همراه وی بود نیز در بیمارستان رسالت جان باخت.

 

صفرعلی براتلو دبیر شورای تأمین استان تهران ترور را منسوب به صهیونیست ها دانست. خبرگزاری فارس هم در تحلیل شباهت این ترور با ترورهای سابق و همچنین اظهارات و دیدارهای مقامات نظامی اسرائیل و انگلیس یک روز قبل از ترور را مد نظر قرار داده است.کاظم جلالی سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس گفت که ترور با درز اطلاعات از سازمانهای بین المللی صورت گرفتهاست. وزارت علوم و دانشگاه شریف ترور وی را محکوم کردند.سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس ترور مصطفی احمدی روشن را نشانه اوج استیصال دشمنان خواند و گفت: این نوع ترورها نشان می دهد اطلاعاتی که از طرف جمهوری اسلامی به مجامع بین المللی داده شده در اختیار دشمنان قرار داده اند.
کاظم جلالی در حاشیه برگزاری جلسه علنی روز چهارشنبه مجلس در جمع خبرنگاران پارلمانی با اشاره به ترور مصطفی احمدی روشن، اظهار داشت: احمدی روشن از شخصیت های علمی کشور بود که همانند شهید شهریاری در خیابان ترور شد.
وی گفت: بیشتر ترورهای سیاسی صهیونیستی - آمریکایی به این شکل است در گذشته نیز مشخص شد. ترورهای پیشین نیز از سوی سیستم های امنیتی اطلاعاتی رژیم صهیونیستی بوده است.
جلالی گفت: این نوع ترورها نشان می دهد اطلاعاتی که از طرف جمهوری اسلامی به مجامع بین المللی داده شده در اختیار دشمنان قرار داده اند در حالیکه جایی مانند آژانس باید مورد اعتماد ملت ها باشد. چرا به نوعی اسرار ملت ها و دولت ها در اختیار تروریست ها قرار می گیرد این یک سئوال اساسی است.
وی ادامه داد: همچنین یک سئوال اساسی دیگر این است که چرا کشورهای بزرگی که عضو مجامع بین المللی هستند از عضویت خود در این مجامع برای دشمنی علیه ایران استفاده می کنند، به طوریکه بعد از صدور قطعنامه ها این دشمنی استمرار پیدا می کند و کار به ترور کشیده می شود.
سخنگوی کمیسیون امنیت ملی گفت: این ترورها فاقد ارزش عملیاتی است و ترور کور است. این اوج استیصال آنهاست که نتوانسته اند در برابر اراده ملت ایران مقاومت کنند و به چنین اعمال شرمین و ننگینی روی می آورند.
وی در پاسخ به این سئوال که آیا دانشمندان ایرانی از سوی دستگاه های امنیتی مورد حفاظت قرار می گیرند، گفت: در این خصوص دستگاه های امنیتی وظایف خود را در صیانت از دانشمندان ایرانی تا حدود زیادی انجام داده اند.
جلالی درباره نحوه ترور روشن نیز گفت: اطلاعات دقیقی هنوز در این باره نداریم اما کمیسیون امنیت ملی موضوع را حتما مورد بررسی قرار می دهد.
وی در پاسخ به این سئوال که آیا بنا بر اخبار منتشر شده کمیسیون امنیت ملی عصر امروز برای بررسی این موضوع تشکیل جلسه می دهد گفت: کمیسیون جلسه را بررسی می کند اما امروز چهارشنبه جلسه ای ندارد