سفارش تبلیغ
صبا ویژن

عضو مجلس خبرگان رهبری با تأکید بر اینکه امتحان الهی برای کسانی که با سرنوشت جامعه سروکار دارند، سنگین‌تر و دشوار‌تر است گفت: بنده بیش از 60 سال تجربه سیاسی و اجتماعی داشته و از نزدیک شاهد تحولات زیادی بوده‌ام، اما با وجود این تجربه، در فتنه 88 هرگز احتمال هم نمی‌دادم که چنین افرادی که سال‏ها در خدمت انقلاب اسلامی بوده‌اند وحتی از امام (ره) حکم‌هایی دریافت کرده بودند، در آخر پیری دست به توطئه برای براندازی نظام بزنند.

آیت‌الله مصباح یزدی در دیدار با تعدادی از کارکنان و مدیران وزارت اطلاعات با بیان اینکه درستی کارهای اختیاری انسان مرهون شناخت صحیح اوست، ادامه داد: شناخت‌ها انواع مختلفی دارند که هر انسانی با توجه به تصمیم‌گیری‌های خود در ابعاد فردی و اجتماعی، سعادت یا شقاوت خود را رقم می‌زند و حتی این شناخت‌ها منجر به پذیرفتن مسئولیت‌های اجتماعی توسط فرد می‌شود. 


رئیس مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) اظهار داشت: پس از انقلاب سعی شد تا سطح معلومات و فرهنگ جامعه در همه زمینه‌ها ارتقا پیدا کند، ولی هنوز تا حد مطلوب فاصله زیادی داریم، چرا که حتی بنیادی‌ترین مسائل انقلاب برای بسیاری از مسئولین سطح بالای کشور شناخته نشده است وحتی اگرشعارهایی می‌دهند، در عمل، گرایش‏شان به این شعارها سطحی است. 

وی با بیان اینکه از آغاز تاریخ زندگی بشر تاکنون همواره قدرت در جوامع در حال تغییر و دست به دست شدن بوده است، ادامه داد: نگاهی گذرا به تاریخ کشورها و کشور خودمان این مسأله را روشن کرده و آیات قرآن نیز مؤید صحت این گفتار است.

به گفته این عضو مجلس خبرگان رهبری در تاریخ اسلام نیز چنین چیزی وجود داشته و هنوز پیامبر (ص) دفن نشده بود که عده‌ای به فکر گرفتن قدرت و رسیدن به حکومت افتادند.

وی با یادآوری آیاتی از قرآن کریم، این تغییر حکومت‌ها و جابجایی قدرت‌ها را سنت الهی دانست و افزود: این جابجایی قدرت‌ها در واقع امتحان الهی برای سنجش افراد و گروه‌هاست، هرچند خداوند به عملکردها عالم است، اما خواسته تا افراد خودشان سرنوشتشان را رقم بزنند.

علامه مصباح یزدی با تاکید بر اینکه همه افراد حتی پیامبران مورد آزمایش قرار می‌گیرند، ادامه داد: پیروزی انقلاب اسلامی نیز امتحان الهی است و هرکس در این انقلاب مقام بالاتری داشته باشد، امتحان وی دشوارتر و مسئولیتش سنگین‌تر است.

وی افزود: مردمی که دارای پستی پایین‌تر در انقلاب هستند، مسئولیت کمتر و امتحان ساده‌تری نیز دارند و خداوند نیز راحت‌تر آنها را به خاطر اشتباهاتشان عفو می‌کند، اما کسانی که دارای مسئولیت‌های مهم‏تری هستند، از آن جهت که کوتاهی آنها در سرنوشت جامعه تأثیر دارد، مسئولیت بیشتر و امتحان دشوارتری خواهند داشت و لغزش آنها به راحتی مورد عفو قرار نمی‌گیرد.

استاد اخلاق حوزه علمیه قم شناخت صحیح و جهت دادن اراده و انگیزه به سمت حق را مهمترین عوامل تعیین رفتار انسان برشمرد و خاطر نشان کرد: گاهی انسان از روی هوی و هوس، تصمیم می‌گیرد و سپس سعی می‌کند توجیهی برای آن پیدا کند، در حالی‏ که انسان باید ابتدا دلایل را بررسی و راه صحیح را ـ هرچند مخالف تمایلاتش باشد ـ انتخاب کند. 

عضو خبرگان رهبری ادامه داد: بعد از گذشت بیش از سه دهه از انقلاب اسلامی، برخی از مسئولین هنوز منصب ولایت‌فقیه را دکانی برای روحانیون می‌دانند و باور ندارند که ولایت فقیه، منصبی الهی است و حتی گاهی ولایت‌فقیه را به عنوان رقیبی برای خود تلقی می‌کنند.

عشق به امام و رهبری و انقلاب می‌تواند منشأ تصمیم‌گیری‌های صحیح باشد

وی با اشاره به تأثیر گرایش‌ها در تصمیم‌گیری‌ها ادامه داد: گاهی گرایش‌هایی مانند عشق به امام و رهبری و انقلاب می‌تواند منشأ تصمیم‌گیری‌های صحیح باشد و در مقابل، گاهی عشق به مقام و شهرت و ثروت می‌تواند سبب تصمیم‌گیری‌ها و انجام کارهای باطل شود.

علامه مصباح یزدی با بیان اینکه گاهی انسان حاضر است برای رسیدن به شهرت، از دین و حتی دنیا بگذرد، ادامه داد: چنین تهدیدهایی برای تصمیم‌گیری‌های انسان وجود دارد، لذا باید توجه داشت که اگر انگیزه در تصمیم‌گیری، رضای خدا باشد، همه کارها عبادت و اگر انگیزه " من" باشد، پیروی از شیطان است.

وی با تأکید بر اینکه امتحان الهی برای کسانی که با سرنوشت جامعه سروکار دارند، سنگین‌تر و دشوار‌تر است، ادامه داد: بنده بیش از 60 سال تجربه سیاسی و اجتماعی داشته و از نزدیک شاهد تحولات زیادی بوده‌ام، اما با وجود این تجربه، در فتنه 88 هرگز احتمال هم نمی‌دادم که چنین افرادی که سالها در خدمت انقلاب اسلامی بوده‌اند و حتی از امام (ره) حکم‌هایی دریافت کرده بودند، در آخر پیری دست به توطئه برای براندازی نظام بزنند.

این استاد برجسته حوزه خطاب به حاضران ادامه داد: هیچ کس سعادت و بهشت ما را تضمین نکرده است و خداوند اکنون شما را در این مسئولیت قرار داده است تا مورد امتحان قرار گیرید.

علامه مصباح یزدی با تأکید مجدد بر شناخت صحیح و انگیزه خدایی ادامه داد: هم در زمینه معارف بنیادی و هم در زمینه مسائل روز، باید شناخت خود را افزایش دهیم و در مسائلی که نمی‌دانیم، ازمتخصصین این امر پیروی کنیم.

وی با بیان اینکه در شناخت وظایف فردی باید به مرجع تقلید رجوع کرد، افزود: در خصوص احکام و مسائل اجتماعی روز باید نظر ولایت‌فقیه را پیروی کرد و اصلا وجود ولایت‌فقیه نیز به همین دلیل است، اما برخی خود را در حد ولایت‌فقیه می‌دانند و اهمیت نظر خودشان را معادل نظر ولایت‌فقیه قلمداد می‌کنند.

عضو خبرگان رهبری ادامه داد: اگر به ولایت‌فقیه اعتقاد داریم، باید اطاعت از وی را در دستور کار خود قرار دهیم و وتضادها و تنش‌ها و سلیقه‌های شخصی را کنار بگذاریم.

وی با بیان اینکه محور فعالیت غرب، جنگ نرم است، بر لزوم شناسایی و تبیین شیوه‌های جنگ نرم توسط وزارت اطلاعات تأکید و خاطر نشان کرد: فروپاشی شوروی به وسیله جنگ نرم صورت گرفت و همین نقشه را برای از پا درآوردن انقلاب اسلامی نیز کشیدند که به برکت حضرت امام(ره) و فداکاری مردم مخلص، خداوند انقلاب را حفظ کرد و دشمنان آن را روز به روز رسواتر کرد.

استاد اخلاق حوزه علمیه با اشاره به اینکه همه امور در دست خداست و ما تنها ابزار امتحان هستیم، ادامه داد: توکل بر خدا و توسل به اولیای الهی بهترین عامل برای استقامت در مسیر صحیح است.

تقدیر علامه مصباح از حجت الاسلام قرائتی

عضو خبرگان رهبری همچنین در دیدار با جمعی از دست اندرکاران مرکز تخصصی مهدویت هدف دشمن را نه تصاحب نفت و ممانعت از هسته‌ای شدن ایران، بلکه گرفتن دین جوانان عنوان کرد و ادامه داد: حضرت امام (ره) این مسأله را به خوبی دریافت، اما اگر وظایف بر اساس تقسیم کار مشخص شود، تنها قشری که وظیفه حفظ مرز ایمان جوانان را دارد، روحانیت است

بنا بر گزارش پایگاه اطلاع رسانی آثار حضرت آیت‌الله مصباح یزدی، رئیس مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) در این دیدار از حجت الاسلام قرائتی به دلیل اهتمام و احیای بسیاری از امور بر زمین مانده تقدیر کرد.

علامه مصباح همچنین در پاسخ به سخنان یکی از حاضران مربوط به اینکه تنها هدف نظام اسلامی باید تحقق زمینه ظهور حضرت مهدی(عج) باشد، به دعای امام سجادعلیه‏‌السلام اشاره کرد و گفت: حضرت امام سجادعلیه‏‌السلام خدا را شکر می‌کند از این جهت که در زمان حکومت اسلامی زندگی می‌کند، یعنی با وجود اینکه در زمان ایشان حکومت اسلامی به دست صاحبان اصلی خودش اداره نمی‌شد، باز هم ایشان ابرازخرسندی از حضور در جامعه اسلامی دارند. 

وی ادامه داد: اگر دوران حاضر را با تمام دوره‌های تاریخ تشیع مقایسه کنیم، درمی یابیم که هرگز چنین شرایطی وجود نداشته که به این میزان وسایل، ابزار و امکانات و داوطلب برای پرداختن به امور دینی فراهم باشد، لذا باید قدردان این نعمت بزرگ الهی باشیم و نعمت وجود حضرت امام(ره) و رهبری که جانشین شایسته ایشان هستند را فراموش نکنیم. 

این استاد برجسته حوزه با بیان اینکه در طول تاریخ اسلام برقراری حکومت اسلامی به طور کامل محقق نشده ابراز داشت: تنها در چند سال کوتاه، حضرت علی علیه‏‌السلام حاکمیت را در دست داشتند و با وجود اینکه همین زمان کوتاه بهترین نمونه حکومت در تاریخ انسانیت بوده است، مشاهده می‌کنید چه اختلافاتی به وجود آمد و زمان زیادی از این حکومت نیز صرف جنگ شد. 

نباید انتظار داشت همه مسائل به صورت آرمانی و مطابق اسلام باشد

علامه مصباح یزدی با بیان اینکه زمانی با ظهور حضرت حجت(عج) حکومت اسلامی کامل محقق خواهد شد، ادامه داد: در شرایط امروز کشور نیز نباید انتظار داشت همه مسائل به صورت آرمانی و مطابق اسلام باشد، چرا که هر قدمی در راه اسلام برداشته شود، شیاطین جن و انس چندین قدم بر خلاف آن بر می‌دارند. 

وی با اشاره به تجربه شیاطین در طول تاریخ ادامه داد: اگر انسان در نظام اسلامی توقع داشته باشد که همه رفتارها اسلامی باشد و هیچ خطا و تخلفی صورت نگیرد، سریع سرخورده و مأیوس می‌شود، چرا که در طول تاریخ، اجرای کامل اسلام در جامعه‌ای سابقه نداشته است. 

عضو خبرگان رهبری با اشاره به نعمت عظیم انقلاب اسلامی خاطر نشان کرد: چه زمانی از تاریخ را سراغ دارید که بیش از 70 میلیون انسان تحت رهبری یک روحانی باشند، آنهم با محبوبیت و محبتی که خداوند در دل مؤمنان نسبت به او قرار داده است. 

وی تاکید بر لزوم شکر نعمت عظیم نظام اسلامی گفت: باید نیازهای نظام اسلامی را نسبت به جامعه آرمانی اسلام بسنجیم و با اولویت بندی، نیروها و امکانات خود را در جهت رفع این نیازها بسیج کنیم. 

علامه مصباح یزدی یکی از این نیازها را مهدویت دانست و خاطر نشان کرد: در بحث مهدویت علاوه بر اینکه در جهت ایجابی به صورت کامل کار نشده است، دشمنان نیز در جهت سلبی بسیار تلاش کرده‌اند و این امور تکلیف ما را هم در زمینه تحقیق و اثبات، و هم در زمینه پاسخ به شبهات شیاطین سنگین‌تر می‌کند. 

استاد اخلاق حوزه علمیه با اشاره به اینکه باید توجه داشت که تنها نیاز نظام اسلامی بحث مهدویت نیست، ادامه داد: نباید توقع داشت به خاطر درک اهمیت یکی از این نیازها، بقیه مشکلات و نیازها کنار گذاشته شوند و باید با توجه به اولویت آنها در زمینه تحقیق، تبلیغ، نویسندگی و کارهای هنری به فعالیت پرداخت. 

کمبود نیروی انسانی یکی از مشکلات اساسی برای کار فرهنگی

وی با اشاره به کمبودها برای کار در زمینه فعالیت‌های فرهنگی گفت: یکی از مشکلات اساسی ما برای کار در امور دینی در همه زمینه‌ها، کمبود نیروی انسانی است. 

عضو خبرگان رهبری کمبود مدیریت را یکی دیگر از مشکلات در جامعه و به ویژه در حوزه‌های علمیه دانست و ادامه داد: کشورهای دیگر اهمیت مدیریت را بسیار بهتر از ما درک کرده‌اند، لذا آمریکا برای گسترش نفوذ خود در ایران، اقدام به راه‌اندازی دانشگاه مدیریت در ایران کرد، در حالیکه ما بعد از گذشت 33 سال از انقلاب اسلامی فعالیت شایانی برای تربیت مدیر انجام نداده‌ایم. 

وی با اشاره به وجود نیازهای مختلف جامعه اسلامی و لزوم فعالیت در زمینه‌های مختلف مانند وهابیت، بهائیت، عرفان‌های کاذب و بحث‌های ماتریالیستی ادامه داد: بسیاری از نامه‌ها و سؤالاتی که به دست ما می‌رسد، ناظر به انکار ماوراء الطبیعه و خداوند هستند و از سویی مکتب نئومارکسیسم با توجه به شرایط اقتصادی غرب در حال شکل گیری است که باید در این زمینه فعالیت شود و نمی‌توان توقع داشت تنها به بحث مهدویت پرداخته شود. 

استاد اخلاق حوزه علمیه با بیان اینکه هویت ما با مهدویت شکل می‌گیرد، ادامه داد: روحانیت به معنای سربازی برای امام زمان(عج) است که اگر آن را حذف کنیم چیزی برای روحانیت نمی‌ماند و هرچند موضوع مهدویت در کنار دیگر موضوعات مورد نیاز قرار می‌گیرد، اما این موضوع، حداقل برای ما به عنوان روحانی، از اولویت خاصی برخوردار است. 

وی هدف دشمن را نه تصاحب نفت و ممانعت از هسته‌ای شدن ایران، بلکه گرفتن دین جوانان دانست و ادامه داد: حضرت امام (ره) این مسأله را به خوبی دریافت، اما اگر وظایف بر اساس تقسیم کار مشخص شود، تنها قشری که وظیفه حفظ مرز ایمان جوانان را دارد، روحانیت است. 

اگر دیگران در تخصیص اعتبار و بودجه وظیفه خود را انجام ندادند، تکلیف از ما ساقط نمی‌شود

علامه مصباح یزدی ادامه داد: حتی اگر دیگران در برنامه‌ریزی، تخصیص اعتبار و بودجه وظیفه خود را انجام ندادند، تکلیف از ما ساقط نمی‌شود و باید در حد توان به وظیفه خود عمل کنیم. 

استاد فلسفه اسلامی ضمن تبریک به دست اندرکاران مرکز تخصصی مهدویت به خاطر توفیق الهی برای گام نهادن در این مسیر به حاضران توصیه کرد: در زمینه تحقیق باید به اتقان مباحث توجه داشت و اگر مسائلی غیر قطعی و روایاتی ظنی نیز وجود داشت، با بیان ضریب اتقان آنها ارائه شود و مسائل قطعی و یقینی در کنار مسائل مشکوک قرار داده نشود. 

وی ادامه داد: باید در مواردی که با عمل مردم سروکار دارد، حساس‌تر باشیم که خوشبختانه چنین مسائلی را با دلایل قریب به یقین می‌توان اثبات کرد. 

عضو خبرگان رهبری با اشاره به نمونه‌هایی از برکت نظام اسلامی گفت: به خاطر یک روایت مجهول یا تضییع حق شخصی خود در موردی خاص یا وجود مشکلی در نظام اسلامی، نباید اصل نظام اسلامی را با چنین اهمیتی که در عالم بی‌نظیر است زیر سؤال ببریم. 

وی با یادآوری مثال‌هایی تصریح کرد: اینکه دجال یک چشم داشته باشد یا دو چشم، در اعتقاد و رفتار مردم تأثیر نخواهد داشت، اما پاسخ به این سؤال که کار کردن در این نظام اسلامی، آیا مثل کارکردن در دستگاه امیرالمؤمنینعلیه‏‌السلام است یا دستگاه معاویه، در اعتقاد و رفتار مردم بسیار مهم و تأثیرگذار است، لذا باید بسیار حساس بود. 

سیدحسن نصرالله الگوی ولایت‌مداری است / عشق ملت به امام پایان‌ناپذیر است

رئیس موسسه آموزشی پژوهشی امام خمینی همچنین در دیدار با جمعی از پاسداران انقلاب اسلامی  با اشاره به اینکه عشق مردم به امام خمینی پایانی ندارد، گفت: سیدحسن نصرالله الگوی ولایت‌مداری است.

 آیت‌الله محمدتقی مصباح‌یزدی با اشاره به آیه‌ای از قرآن کریم اظهار کرد: خداوند به مسلمانان فرموده است گمان مبرید که همه ایمان‌آورندگان، همواره در این راه ثابت‌قدم خواهند ماند.

به گزارش فارس، این عضو مجلس خبرگان رهبری ادامه داد: بسیاری افراد از صدر اسلام تاکنون با پیامبر و امام بودند اما بعدها فاصله ایجاد کرده و مسیر خود را جدا ساختند.

رئیس موسسه آموزشی پژوهشی امام خمینی(ره) با بیان اینکه گروه‌های مختلفی از جمله مارکسیست‌ها در سرنگونی شاه دخالت داشتند گفت: این گروه عقیده داشتند که مارکسیسم مکتبی است که دارای گفتمان مخصوص به خود است.

حتی برخی روحانیون امام را تنها وسیله‏ای برای سرنگونی شاه می‏دانستند 

وی با اشاره به گروه‌های ملی‌گرا و دیگر احزاب شرکت‌کننده در انقلاب بیان داشت: حتی برخی از طلاب و روحانیون نیز به مکتب‌های دیگری اعتقاد داشتند و امام خمینی(ره) را تنها وسیله‌ای برای سرنگونی شاه می‌دانستند.

علامه مصباح یزدی با بیان اینکه در صدر اسلام نیز چنین وضعیتی وجود داشت ابراز کرد: سلسله امویان که خود را جانشین پیامبر معرفی کردند از دشمن‌ترین دشمنان اسلام و حضرت محمد(ص) بودند.

استاد برجسته حوزه علمیه قم افزود: دشمنان گمان می‌کردند که بعد از رحلت پیامبر(ص) به دلیل اینکه ایشان فرزند پسری ندارد، قدرت به آنها منتقل می‌شود و طایفه بنی‌امیه به خلافت می‌رسند به طوری که صریحاً بیان می‌داشتند که مدتی است بنی‌هاشم با قدرت بازی کرده‌اند و اکنون باید از چنگ آنها دزدیده شود و این قدرت مانند توپی است که باید دست به‌دست شود و این، نگرش آنها به اسلام بود.

وی با اشاره به نقشه‌های بنی‌امیه برای به دست گرفتن خلافت گفت: خداوند در قرآن می‌فرماید "گمان نبرید که اگر قدرت یافتید، اسلام از بین رفته است بلکه ما کسانی را برسر کار می‌آوریم که آنها را دوست داریم و آنها نیز خداوند را دوست دارند".

آیت الله مصباح یزدی عنوان داشت: دوست داشتن خدا دارای علایمی است و نمی‌توان بدون دلیل آن را به کسی نسبت داد.

رئیس موسسه آموزشی پژوهشی امام خمینی(ره) با بیان اینکه نزول انبیا به منظور نشان دادن عزت انسانی به افراد بشر صورت گرفته است اظهار کرد: عزت‌خواهی امری فطری محسوب می‌شود و این امر از کودکی در انسان وجود دارد.

نصرالله می‏گوید ما منتظر امر رهبری نیستم، هرکاری که احتمال دهیم مورد رضایت ایشان است انجام می دهیم

وی افزود: کسانی که امام خمینی(ره) را شناخته و به وی عشق می‌ورزیدند، منتظر گفتار او نمی‌ماندند بلکه هر آنچه را که امام به آن تمایل داشت با سر به سمت آن حرکت می‌کردند و امروز نیز چنین افرادی در گوشه و کنار جهان وجود دارند که یکی از آنها سیدحسن نصرالله است که خود می‌گوید ما منتظر امر رهبری نیستیم بلکه هر آنچه را که احتمال بدهیم آیت‌الله خامنه‌ای دوست دارد انجام می‌دهیم.

علامه مصباح یزدی با اشاره به ویژگی‌های چنین افرادی گفت: این افراد درمقابل دوستی و محبتی که نشان می‌دهند، با دشمنان مخالفتی عمیق دارند زیرا دشمنان به بهانه وحدت، قصد ریشه‌کن کردن اسلام را دارند.

این استاد حوزه علمیه با بیان اینکه دوستان خدا نسبت به مؤمنان خاضع و خاشع هستند بیان داشت: نرمش ناپذیری و مقاومت درمقابل دشمنان و نیز جهاد در راه خدا از دیگر خصوصیات آنهاست.

وی تصریح کرد: دوستان خدا هرگاه که احساس کنند خطری اسلام را تهدید می‌کند، از آبرو و جان و مال خویش گذشته و آرزو می‌کنند که در راه خدا جهاد کنند و این مسئله را برای خود افتخار می‌دانند.

عضو مجلس خبرگان رهبری با بیان اینکه دوستان خدا دارای ویژگی‌های دیگری نیز هستند گفت: هنگامی که فرزند کسی شهید شود و دشمنان، والدین خود را شماتت کنند چندان تأثیری در انسان نمی‌گذارد اما ملامت دوستان به دلیل انجام وظیفه، بسیار دردناک است و آخرین امتحان برای مجاهدان، همین مسئله محسوب می‌شود.

رئیس موسسه آموزشی پژوهشی امام خمینی(ره) ابراز کرد: به بیان قرآن، مجاهدان در راه خدا از هیچ ملامتی نمی‌هراسند و راهی را که تشخیص داده‌اند، تا آخر ادامه می‌دهند زیرا رضایت خداوند برای آنها اهمیت دارد.

وی با اشاره به وقایع صدر اسلام افزود: در سوره «منافقون» آمده است که سردسته منافقان قسم یاد کرد در هنگام بازگشت به مدینه، مسلمانان را از این شهر بیرون براند.

برخی افراد حتی پشت سر پیامبر(ص) نماز می‌خواندند اما مخالف اسلام بودند

عضو مجلس خبرگان رهبری خاطرنشان کرد: فتنه 88 مسئله جدیدی در طول تاریخ نیست و این مسئله از صدر اسلام وجود داشته است به طوری که برخی افراد حتی پشت سر پیامبر(ص) نماز می‌خواندند اما مخالف اسلام بودند.

استاد برجسته حوزه علمیه با تاکید بر پیروزی نهایی به دست مستضعفان و پابرهنگان گفت: انبیا، پیروان آنها و حزب خداوند در قرآن به عنوان پیروزمندان واقعی و نهایی معرفی شده‌اند بنابراین پیروزی در نهایت به صالحان و یاران حق تعلق خواهد داشت ضمن اینکه مشخصات این افراد نیز در قرآن ذکر شده تا دیگران نیز برای عضویت در جمع یاران امام زمان(عج) به آن تمسک جویند.

وی بیان داشت: برای اینکه جزو یاران ولی عصر(عج) باشیم باید ابتدا خداوند را دوست داشته و در مراحل بعد در مقابل دوستان خدا خاشع و در برابر دشمنان، سرسخت باشیم و علاوه بر این، تحت تأثیر شماتت‌های ملامت‌گران قرار نگیریم.

چرا امام فرمودند "یاران من در گهواره هستند" 

علامه مصباح یزدی تصریح کرد: من در پیشگاه خداوند شهادت می‌دهم که ملت ایران از مصادیق بارز این آیه شریفه هستید زیرا با وجودی که سال‌ها از رحلت امام خمینی گذشته، گویی همین امروز از دنیا رفته‌اند که این عشق و علاقه در میان شما دیده می‌شود.

رئیس موسسه آموزشی پژوهشی امام خمینی(ره) با بیان اینکه ملت ایران وفادارترین امت هستند گفت: امام خمینی در این زمینه فرمودند «یاران من در گهواره هستند» و این کلام دارای نکته‌ای دقیق است که بسیاری به آن توجه نمی‌کنند.

وی افزود: امام خمینی(ره) قصد داشت با این جمله به همگان بفهماند که جریان و خط انقلاب تمام شدنی نیست ضمن اینکه این نکته نیز استفاده می‌شود که اعتماد ایشان به یاران آینده، بیش از یاران حاضر در کنارشان بوده است.